Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 24)

 • De Bibliotheek als huiskamer van de samenleving Bekijk details

  28 maart 2024

  Niet alleen inwoners van de gemeente Purmerend weten het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) te vinden. Voor vragen en hulp bij het regelen van digitale zaken van de overheid. Ook de medewerkers van de Belastingdienst en dienst Toeslagen kwamen een kijkje nemen in de Bibliotheek Purmerend.

 • Openingstijden feestdagen Bekijk details

  11 maart 2024

  Komende tijd zijn er weer een aantal extra dagen dat de Bibliotheek Waterland gesloten is. En vanaf 1 april wijzigen de openingstijden in Purmerend. Hier staat alles op een rijtje.

 • Welk soort boeken wil je zien? Bekijk details

  6 februari 2024

  Heb je een leuk boek gelezen? Zoek heel gemakkelijk door te slepen of te klikken een boek dat past bij wat je al gelezen hebt. Zoek het boek dat je wilt matchen!

 • Welkboek kies jij? Bekijk details

  6 februari 2024

  Inspiratie nodig? Een goed boek kiezen uit het enorme aanbod van de Bibliotheek is nu heel leuk met WelkBoek. Kies een van de vier ingangen en laat je verrassen.

 • Digitale tijdschriften in online Bibliotheek Bekijk details

  5 januari 2024

  Lees ook tijdschriften in de app van de online Bibliotheek. Of je nu houdt van gierende banden, yin yoga, roddel of opinie: wij hebben er een tijdschrift van in de collectie. Kijk welke titels we hebben!

 • Tariefsverhoging abonnementen Bekijk details

  29 november 2023

  De Bibliotheek moet het komende jaar de prijzen van de abonnementen iets verhogen om stijgende kosten op te vangen en de dienstverlening op peil te houden. De jaarabonnementen hebben een verhoging van € 2,50.

 • Elke zondag open Bekijk details

  11 september 2023

  Vanaf 10 september is de Bibliotheek Purmerend weer elke zondag geopend. Wil je rustig een krantje of tijdschrift lezen? Eindelijk tijd om dat boek van je lijstje te zoeken? Of kom je om te studeren? Iedereen is welkom.

 • 20 Waterlandse taalverhalen gepresenteerd Bekijk details

  5 september 2023

  Het is de Week van Lezen en Schrijven. Tijdens de opening van het seizoen op zondag 10 september werd het boek: “Mijn tong krult niet goed om de eu’s en ui’s”; 20 Waterlandse taalverhalen gepresenteerd. Hierin staan 20 taalverhalen in woord en beeld van mensen die wekelijks werken aan hun taal en digitale vaardigheden.

 • De Bibliotheek zoekt vrijwilligers Bekijk details

  26 april 2023

  Houd je van boeken, (voor)lezen, mensen en andere culturen? We zoeken vrijwilligers voor de frontoffice, De VoorleesExpress en het NL plein.

 • En de Dichter des Waterlands is.... Bekijk details

  1 april 2023

  Melle Dotinga uit Monnickendam is de nieuwe Dichter des Waterlands. Afgelopen vrijdag, in de Bibliotheek Volendam, ontving hij de titel uit handen van wethouder Vincent Tuijp.

Paginanavigatie