Educatie

Verrijk je (digi)taal- en leesonderwijs met aanbod en kennis van de bibliotheek.

De Bibliotheek Waterland ondersteunt het onderwijs bij het stimuleren van leesmotivatie, het ontwikkelen van een rijke taalomgeving en het vergroten van de digitale geletterdheid. Dat doen wij met een team deskundige en enthousiaste leesconsulenten, prachtige boeken, spannende projecten, interessante kennissessies en nog veel meer. Ook is een samenwerking in de vorm van de Bibliotheek op school mogelijk.


Kinderopvang tot 4 jaar

Primair onderwijs

Voortgezet onderwijs

De Bibliotheek op school (dBos)

Met de Bibliotheek op school werken we samen aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid van kinderen en jongeren. Het doel is een aantoonbare kwaliteitsverbetering van leesplezier in het onderwijs en het stimuleren van meer lezen, op school en thuis.

Meer weten?

Onze gezamenlijke successen met het onderwijs

 • Inspiratieavonden goed bezocht

  Ieder jaar worden in januari de Nationale Voorleesdagen georganiseerd; dit is hét moment om de Bibliotheek te bezoeken! Niet alleen worden er voor alle kinderen van 0 t/m 6 jaar allerlei voorleesactiviteiten...

  19 februari 2024

 • Boekenshows met Pieter Koolwijk

  Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek hebben we twee mooie Boekenshows voor leerkrachten georganiseerd, in Purmerend en in Volendam. We vertelden alles over de bekroningen en hoe je deze boeken kunt...

  28 september 2023

 • Zomerbieb een succes

  In de zomervakantie wisten veel kinderen de weg te vinden naar de Zomerbieb. Met de Zomerbieb-boekenlegger in de hand maakten ze de verschillende opdrachten in ruil voor een prijsje.

  10 september 2023

 • Met Vakantielezen op reis

  Het zomerleesprogramma Vakantielezen heeft als doel het leesniveau van leerlingen uit groep 3 en 4 tijdens de vakantieperiode op peil te houden.

  17 juli 2023

meer successen

Stichting VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen die moeite hebben met taal extra aandacht krijgen. Een half jaar lang gaat een vrijwilliger met hen, en hun ouders, aan de slag met taal en (voor)lezen.

Lees meer over de VoorleesExpress