Informatiebijeenkomsten in de Bibliotheek over Mijn Dijklander

Gepubliceerd op: 28 augustus 2024 10:25

Het Dijklander Ziekenhuis en Bibliotheek Waterland organiseren samen informatiebijeenkomsten om inwoners te helpen met het gebruik van het patiëntenportaal Mijn Dijklander. De eerste bijeenkomst vindt plaats in de Week van Lezen en Schrijven, die is van 8 tot en met 15 september.

Een op de negen volwassenen in de regio Waterland heeft moeite lezen en schrijven en/of het gebruik van computers, telefoons en tablets. Dit maakt het lastig om gezondheidsinformatie te begrijpen en gebruik te maken van digitale zorg die het ziekenhuis biedt. Om mensen hierbij te helpen wordt er tijdens informatiebijeenkomsten in de Bibliotheek uitleg gegeven over het patiëntenportaal Mijn Dijklander. Bij voldoende belangstelling kan deze uitleg vaker gegeven worden.

Ingrid de Jong, informatieadviseur van het patiëntenportaal: “Digitale zorg neemt een steeds grotere rol in binnen ons ziekenhuis. Zo gebruiken we steeds meer ons patiëntenportaal Mijn Dijklander, zodat patiënten zich kunnen voorbereiden op een afspraak in het ziekenhuis. Denk hierbij aan vragenlijsten, het klaarzetten van folders of voor het inzien van afspraken en eigen gegevens. Wij hechten veel waarde aan dat onze patiënten zelf zaken kunnen regelen en willen hen dan ook graag ondersteunen bij het vergroten van kennis, vaardigheden en zelfvertrouwen van digitale toepassingen. Door de samenwerking met Bibliotheek Waterland kunnen we hiervoor zorgen. Hoe mooi is dat.’’

Antwoord op je vragen

Tijdens de informatiebijeenkomsten in de bibliotheek legt een medewerker van het ziekenhuis uit hoe je Mijn Dijklander kunt gebruiken. Je krijgt onder meer te zien hoe je toegang krijgt tot je eigen dossier, uitslagen kunt bekijken, je eigen afspraken kunt inzien en hoe je het verslag van de specialist terug kunt lezen. Natuurlijk is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen.

Waar en wanneer

De gratis informatiebijeenkomsten vinden plaats op de volgende momenten:

• Bibliotheek Purmerend: 12 september van 16:00 - 17:30 uur
• Bibliotheek Volendam: 17 september van 15:30 - 17:00 uur
• Bibliotheek Monnickendam: 26 september van 15:00 - 17:00 uur

Meld je aan via de Klantenservice van Bibliotheek Waterland via telefoonnummer 0299 – 250500 of via www.bibliotheekwaterland.nl/agenda.