Waarom taalvrijwilliger worden?

Vrijwilliger bij het NL plein ben je als je het belangrijk vindt dat iedereen kan meedoen in de maatschappij. Als taalvrijwilliger kan je hier een belangrijke bijdrage aan leveren en kun je het verschil maken in iemands leven.

Aanmelden als taalvrijwilliger

Er zijn taalvrijwilligers nodig in de Bibliotheek, Beemster, Edam, Landsmeer, Purmerend en Volendam. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het NL Plein van Bibliotheek Waterland: 06-1430 5887 of je kunt een mailtje sturen.

Vacature taalvrijwilliger

Met slechts één a twee uur vrijwilligerswerk per week geef je iemand de kans om zijn of haar basisvaardigheden te verbeteren, zoals lezen en schrijven, rekenen en omgaan met de computer.

Je begeleidt bijvoorbeeld een deelnemer een-op-een of je begeleidt een groepje in de Bibliotheek. Je leert bijvoorbeeld aan de deelnemers hoe je een e-mail schrijft, hoe je een gesprek voert of hoe een nieuwsbericht te lezen en te begrijpen. Ook is het mogelijk een praatgroep te begeleiden of deelnemers op weg te helpen met werken met de computer.

Vind je het leuk om met taal en mensen te werken? Beschik je over inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit? Beheers je de Nederlandse taal goed? Dan is dit misschien wel iets voor jou!