In de Bibliotheek

Heb je een vraag over de Bibliotheek? Vind hier je antwoord.


Naar de Bibliotheek

Wat zijn de adressen en openingstijden van de bibliotheken?

Kijk voor de adressen en openingstijden op deze pagina

Kan ik in de Bibliotheek terecht zonder lidmaatschap?

In al onze bibliotheekvestigingen kun je zonder een lidmaatschap terecht. De Bibliotheek is een openbaar gebouw en voor iedereen vrij toegankelijk. Je kunt dus altijd binnen lopen om te studeren, voor een krantje of een kop koffie en voor een gezellig praatje. Wil je materialen van de Bibliotheek lenen, dan heb je een abonnement nodig.

Ook om gebruik te kunnen maken van onze computers, te koperen of te printen heb je een bibliotheekabonnement nodig. Ben je geen lid en wil je toch gebruikmaken van een computer, printer of kopiëerapparaat? Laat dan een gratis bezoekerspas maken. 

Is de Bibliotheek toegankelijk voor rolstoelen?

Al onze vestigingen zijn toegankelijk voor rolstoel gebruikers. 


Wifi en gebruik computers

Is er wifi beschikbaar in de bibliotheek en wat kost het?

Al onze vestigingen hebben de beschikking over een gratis wifi netwerk. Kies voor het netwerk Bibliotheek_Waterland_gast en je kunt meteen internetten. 

Kan ik gebruik maken van een computer van de bibliotheek?

In elke bibliotheek zijn computers beschikbaar om op te gaan werken. Programma's als Word, Excel en Powerpoint zijn gratis te gebruiken. Internet is ook gratis, maar hier heb je wel een bibliotheekpas voor nodig. 

Heb je geen pas en wil je alleen van het internet gebruik maken, dan kun je bij de balie een gratis bezoekerspas laten aanmaken. 

Kan ik ook kopiëren of printen in de Bibliotheek?

Behalve in de bibliotheekvestiging Beemster en Ilpendam kun je in elke bibliotheekvestiging kopiëren en printen. Hiervoor heb je wel een bibliotheekpas nodig met daarop voldoende tegoed voor de print kosten. Heb je geen bibliotheekpas? Laat dan een gratis Bezoekerspas aanmaken. Dit kan bij de balie van de Bibliotheek of via onze Word Lid pagina. Dan krijg je binnen 5 dagen de bezoekerspas thuis gestuurd. 

De kosten van kopiëren en printen zijn:

  • A4 zwart/wit    € 0,10
  • A4 kleur          € 0,50

Disclaimer: Bibliotheek Waterland geeft geen geld terug voor mislukte print transacties en retourneert geen saldo van de bibliotheekpas.

Kan ik ook printen vanaf mijn eigen apparaat?

Vanaf 29-05-2024 is er een wijziging bij het printen via eigen apparaat.

  • Ga eerst naar Mijn Bibliotheek op www.bibliotheekwaterland.nl
  • Kies Mijn gegevens
  • Kies Wijzig pincode
  • Ga naar printen.bibliotheekwaterland.nl
  • Doorloop alle stappen om je bestand te printen
  • Log in met gebruikersnaam = je pasnummer (nummer onder de barcode van je pas) en wachtwoord is de pincode die je hebt ingesteld.

Je kunt een printopdracht geven vanaf je eigen tablet, laptop of telefoon. Hiervoor ga je eerst naar de website www.printen.bibliotheekwaterland.nl. Daarna kun je het bestand uploaden om uit te laten printen. Ook hiervoor is een pas van de Bibliotheek met daarop voldoende tegoed noodzakelijk.

Als je thuis alvast een printopdracht wil klaarzetten kan dat ook via www.printen.bibliotheekwaterland.nl. Zodra je in de Bibliotheek komt kun je direct doorlopen naar de printer in de vestigingen Purmerend, Landsmeer, Edam en Volendam. Daar kun je de barcode lezen via de passcanner en de print komt uit de machine. 

Disclaimer: Bibliotheek Waterland geeft geen geld terug voor mislukte print transacties en retourneert geen saldo van de bibliotheekpas.

 


Studeren in de Bibliotheek

Kun je in de Bibliotheek ook rustig studeren?

De Bibliotheek is een rustige plek om alleen of met een groepje te komen studeren. In de Bibliotheek Purmerend zijn er ook speciale ruimtes hiervoor die je gratis kunt reserveren. Er is voldoende plek om te zitten. Er is gratis wifi en je kunt in elke Bibliotheek ook je documenten uitprinten. Zelfs vanaf je eigen apparaat. 

Ik wil graag een studiecabine in de Bibliotheek Purmerend reserveren, hoe regel ik dat?

De studiecabines moeten vooraf gereserveerd worden. Dit kun je zelf doen via www.bibliotheekwaterland/studiecabine. Het gebruik van de studiecabines is gratis.Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op